7e specialiteitenrestaurant 3e prijs Smakelijkste Klas van het jaar 2008

Hotelschool Ter Groene Poorte uit Brugge valt in de prijzen.
Het zevende jaar specialiteitenrestaurant, 7BR behaalt 3e prijs "Smakelijkste klas van het jaar 2008' bij de hoofdschotels.


Michelle Vanrobaeys en Dries Cracco uit 7BR verdedigden gisteren in Hasselt hun klas op de wedstrijd : "Smakelijkste klas van het jaar 2008' bij de hoofdschotels.
Hun gerecht : gebakken enterecôte met pommes pont neufs en gemarineerde sjalot, shot van waterkers en roquefortsaus werd door de jury goed gesmaakt en kaapte de derde prijs weg.

Proficiat Michelle en Dries en ook aan alle deelnemers van onze school die een leerrijke en spannende dag achter de rug hebben.


HASSELT - In de Tiendschuur van de Herkenrodeabdij in Hasselt streden gisteren leerlingen van de beste koksscholen tegen elkaar.
Het culinaire blad Ambiance organiseert elk jaar de wedstrijd 'De smakelijkste klas' waarbij de tien beste koksscholen het tegen elkaar opnemen. Het is een prestigieuze wedstrijden waarbij enkel de beste leerlingen aan het koken gaan. Uit 260 inschrijvingen werden zestig leerlingen gekozen die hun recept mochten uitwerken. Elk onderdeel, voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht telt telkens tien groepen van telkens twee leerlingen. 'Het niveau was dit jaar zeer hoog', zegt presentator en culinair journalist Dirk De Prins. 'De leerlingen die hier aantreden zijn echt bezig met hun vak. Het zijn stuk voor stuk leerlingen die gaan voor gastronomie en in een van de sterrenrestaurants willen staan.' De leerlingen die binnen elke categorie de eerste prijs wegkapen, mogen dan ook stage volgen in een van de sterrenrestaurants.

Voor onze school traden volgende ploegen aan:

Voorgerechten:

6BHb (Wim Cleenwerck) Roelandt Stijn en Messiaen Jeroen
Gestoomde roggevleugel met groene thee en tartaar van langoustines in botersaus met kokoskrokant

7BRA (Jean-Pierre Malfait) Lamberts Tim en Cracco Dries
Gebakken roggenvleugel met een korst van sjalot, taartje van tomaat en gemarineerd buikspek


Hoofdgerechten:

7BRB (Jean-Pierre Malfait) Wannes Vandenbussche en Puype Thomas
Entrecôte “ à la plancha” op een met aardpeer gevulde snijboon, zalf van wortel en komijn en een espuma van béarnaise

7BRA (Jean-Pierre Malfait) Cracco Dries en Michelle Vanrobaeys
Gebakken entrecôte met “Pommes pont Neuf, gemarineerde sjalot, shot van waterkers en een roquefortsausje

Nagerechten:

7TB ( Bart Ardijns)
Gebakje van chocolade en peer met ahornsiroop bijgestaan door panna cotta pistache en kogeltruffel met frambozenschuim.

7BCC (Bart Ardijns)
Frisse vanille-pannacotta met krokant en kaviaar van framboos bijgestaan door een lekker cakeje van pistache.


De eerst prijs voorgerechten ging naar Deinze en voor de hoofdschotels werd de winnaar Michelbeke .
De beste klas bij de nagerechten komt uit Gent.


Proficiat aan de coaches Wim Cleenwerck, Bart Ardijns en Jean-Pierre Malfait