Trofee Leo Boute

Gastronomische trofee"Leo Boute" van IVVOH - Oud Leerlingenbond van de Hotelschool " Ter Groene Poorte"

De Gastronomische prijs "Leo Boute' wordt jaarlijks toegekend aan een verdienstelijke oud-leerling van de Hotelschool " Ter Groene Poorte" en staat open voor iedere oud-leerling die ooit op onze school een diploma of getuigschrift behaald heeft, hetzij in de technische- of in de beroepsafdeling, hetzij in een zevende specialisatiejaar. De oud-leerling hoeft niet noodzaklijk lid te zijn van IVVOH

Aan deze gastronomische prijs is geen prijskamp verbonden, het is veeleer een erkenning voor de wedstrijd van het leven, een bekroning voor de geleverde prestaties die in de beroepsloopbaan in de HORECA wereld gerealiseerd werden.

De award is voorbehouden voor kandidaten die zich als werknemer of in een vrij beroep of als werkgever onderscheiden hebben. Er zal naar gestreefd worden om in die categorieën een gelijkmatige verdeling te krijgen.

Elk jaar wordt door het bestuur van IVVOH in overleg met de directie van de school, en rekening houdend met eventuele aanwijzingen vanwege de leden van de bond, één verdienstelijke oud-leerling verkozen.

De wisseltrofee, die eigendom blijft van IVVOH, bestaat uit een kristallen karaf. De troffee wordt geschonken door de voorzitter van IVVOH, ere-directeur Leo Boute en de directeur van de school of zijn afgevaardigde. En wordt ieder jaar opnieuw overhandigd op de avond van het jaarlijks diner.

De lijst met laureaten van de wisseltrofee "Leo Boute - Source Bru" bevat reeds tal van bekende namen :

1995 Luc Paepe, promotie 81.2 productie-ontwikkelaar in HOT CUISINE te Gent.

1996 Lieuwe Ribbens, promotie 81.2 praktijkleraar aan de Hotelschool Ter Groene Poorte.

1997 Paul Fourrier, promotie 84.2 chef-eigenaar van restaurant La Gourmandine te Nassogne

1998 Pieter Van den Heuvel, promotie 70.3 chef-eigenaar van Hostellerie 't Gravenhof te Torhout

1999 Sergio Herman, promotie 89.1 chef-eigenaar van restaurant Oud-Sluis(** Michelin) te Sluis NED

2000 Jan De Craemer, promotie 76.1 directeur van Villa Lorraine (* Michelin) te Ukkel

2001 Philippe Vanheule, promotie 75.1 chef-eigenaar van restaurant Hof Ter Eycken
(* Michelin) te Ninove

2002 Dominique Persoone, Promotie 88.1 eigenaar-chocolatier van The Chocolate Line te Brugge

2003 Luc Vandewalle

2004 Wout Bru

2005 Norbert Van Moortel

2006 Guido Francque

2007